ثبت برند | قوانین ثبت برند در مالکیت معنوی | هزینه ثبت برند

اصطلاح برند در واقع همان نام تجاری است که شما برای معرفی کالاهای خود اختصاص می‌دهید، ثبت برند یا ثبت علامت تجاری به نام خودتان این مزیت را به همراه دارد که تمامی حقوق آن متعلق به خودتان است و افراد سود جو نمی‌توانند محصولات خود را با نام برند شما به فروش برسانند. در صورت بروز این مشکل این حق را خواهید داشت که به مراجع قضایی شکایت کنید، اما در صورتی که آن را ثبت نکرده باشید و شخصی دیگر در این امر از شما پیشی گیرد، ثابت کردن این که شما در تولید محصول پیشگام بوده‌اید کارساز نخواهد بود. ثبت برند قوانینی دارد که در اینجا به مطالعه قوانین ثبت برند در اداره مالکیت معنوی می‌پردازیم.

قبل از ثبت برند باید ابتدا نام برند خود و اینکه به لاتین باشد یا فارسی و اینکه به نام چه شخصی ثبت شود را مشخص کنید.

قوانین <yoastmark class=

قوانین ثبت برند

این روزها صاحبان مشاغل در تلاش‌اند تا از طریق ثبت علامت تجاری شرکت خود، برند خود را ر ایران گسترش داده و زمینه فعالیت را برای خود فراهم کنند. صاحبان کسب‌وکار می‌بایست برای به ثبت رساندن برند خود، مراحلی را طی کنند تا اجازه فعالیت آن‌ها در زمینه شغلی خود و با اسم مورد نظر برایشان صادر شود.

در همین خصوص نیاز است تا ثبت برند با تبعیت از قوانین اداره مالکیت معنوی به ثبت برسد. در این صورت پس از ثبت برند حق انحصار به صاحب کسب‌وکار تعلق می‌گیرد.

بر اساس ماده دو قانون ثبت علائم تجاری و اختراعات، حق انحصار تنها زمانی به شخص متقاضی تعلق می‌گیرد که برند یا علامت تجاری آن شرکت به ثبت رسیده باشد؛ بنابراین نیاز است تا تمامی مراحل ثبت علامت تجاری به‌درستی و طبق قانون انجام گیرد. در این مقاله به بررسی مراحل، شرایط و قوانین ثبت برند در سامانه مالکیت معنوی، متولی ثبت علائم تجاری در ایران می‌پردازیم.

لوگو مدیران ثبت
logo

تماس با مدیران ثبت جهت مشاوره رایگان

شرایط ثبت برند

در اولین مرحله به جهت ثبت قانونی علامت تجاری در ایران نیاز است تا از نام انتخاب شده خود استعلام بگیرید. این اقدام با هدف اطلاع پیدا کردن از ثبت نامی مشابه به اسم شما انجام می‌شود، چرا که اگر نام برند پیشنهادی شما قبلاً ثبت شده باشد مرکز مالکیت معنوی درخواست شما را رد می‌کند.

مدارک لازم جهت ثبت علامت تجاری

کارت بازرگانی، مجوز فعالیت اعم از جواز تاسیس، پروانه ساخت، پروانه بهره برداری، جواز کسب یا هر جواز فعالیت دیگر، شناسنامه، کارت ملی است.

مراحل ثبت علائم تجاری

برای انجام مراحل ثبت نیاز است تا شخص متقاضی اظهارنامه علائم تجاری را به مرکز مالکیت معنوی ارائه دهد. از زمان ارسال اظهارنامه به این مرکز مدت‌زمان 30 الی 45 روز  نیاز است تا آگهی تقاضا صادر شود. پس از آن آگهی اول در روزنامه رسمی کشور چاپ می‌شود. در آن از اشخاص تقاضا می‌شود که در صورت ذینفع بودن یا مشابهت داشتن اسم مورد نظر به برند آن‌ها، تا حداکثر مدت یک ماه اعتراض خود را اعلام کنند. می‌شود. در غیر این‌صورت بقیه مراحل ثبت انجام می‌شود و در نهایت دومین آگهی در روزنامه رسمی کشور به چاپ می‌رسد و گواهی ده ساله علامت تجاری صادر می‌شود. با توجه ‌به تکمیل این پروسه مدت‌زمان 3 ماه طول می‌کشد تا برند شما در ایران به ثبت برسد.

بدون دردسر کسب و کارتو رسمی کن!
بدون دردسر کسب و کارتو رسمی کن!

تفاوت ما، تعهد و تخصص ماست!

مجموعه مدیران ثبت تنها مرکز تخصصی خدمات ثبتی و اداری در شمال غرب کشور است و از تمام نقاط ایران مشتریان وفادار دارد. اگر قصد دارید که فرایندهای ثبتی خود را از جمله ثبت برند در تبریز را به صورت تخصصی انجام دهید، کارشناسان مجرب ما در این راه به شما کمک می‌کنند. این شرکت کامل‌ترین مجموعه در حوزه ارائه خدمات ثبتی و اداری شامل ثبت شرکت در تبریز و اعطاء گواهینامه‌های ایزو در شمال‌ غرب کشور است. ما به عنوان یک شرکت خدمات کسب و کار رویکرد و نگرشی کاملاً متفاوت داریم و از همان اوایل فعالیت‌مان، با افتخار توانسته‌ایم اعتماد اکثر مدیران و صاحبان بیزینس کشور را به خود جلب نماییم.

تفاوت ما، تعهد و تخصص ماست!
سوالات خود را از ما بپرسید

چطور اقدام کنیم؟ 

متقاضیان با مراجعه به سایت مالکیت معنوی به آدرس ssaa.ir، می‌توانند اظهارنامه ثبت علامت تجاری خود را تکمیل کنند.

در این سایت پس از انتخاب گزینه ثبت‌نام، نیاز است تا فرم‌های داخل سایت را به صورت آنلاین تکمیل کنید. و از این راه ‌برند خود را به ثبت برسانید و مراحل آن را پیگیری کنید.

لازم به ذکر است برندهای ثبت شده در این مرکز اعتبار ده ساله دارند. پس از اتمام اعتبار تا مدت‌زمان 6 ماه فرصت تمدید برند خود را خواهید داشت با توجه به در خواست متقاضی ثبت برند به یکی از دو صورت فارسی یا انگلیسی انجام می‌شود که در انتخاب نام به‌ انگلیسی وجود کارت بازرگانی الزامی است.

برای ثبت برند چه اسامی باید انتخاب کنیم

چگونه برای نام گذاری برند اسم انتخاب کنیم؟

قوانین انتخاب اسم برند

انتخاب نام برند برای صاحبان کسب‌وکار نیازمند تبعیت از قوانین ثبت برند در ایران است که از سوی مرکز مالکیت معنوی اعلام می‌شود، در غیر این صورت امکان رد شدن برند توسط کارشناسان وجود دارد.

قوانین ثبت برند، در واقع همان قانون ثبت اختراعات، طرح‌های صنعتی و علائم تجاری مصوب 1386 است.

بخشی از مواد این قانون که مربوط به علائم تجاری است را با هم مرور می‌کنیم.

ماده 30، علامت‌، علامت جمعی و نام تجاری عبارتند از:

الف. علامت یعنی هر نشان قابل روئیتی که بتواند کالا یا خدمات اشخاص حقیقی و یا حقوقی را از هم متمایز سازد.

ب. علامت جمعی هر نشان قابل روئیتی که به‌عنوان علامت جمعی در اظهارنامه ثبت معرفی شود و بتواند مبدأ یا هرگونه خصوصیات دیگر مانند کیفیت کالا یا خدمات اشخاص حقیقی و حقوقی را که از این نشان تحت نظارت مالک علامت ثبت شده جمعی استفاده می‌کنند متمایز کند.

ج. نام تجاری یعنی اسم و یا عنوانی که معرف و مشخص‌کنندة شخص حقیقی یا حقوقی باشد.

آیا بعد از ثبت علامت تجاری باید مالیات پرداخت کنیم؟

خیر، مالک یک برند هیچ‌گونه تعهد مالیاتی نخواهد داشت. پرداخت مالیات تنها هنگامی صورت می‌گیرد که صاحبان کسب‌وکار از برند خود درآمدی کسب کنند. به عبارتی دیگر پرداخت مالیات تنها به‌شرط کسب درآمد صاحب کسب و کار است. در واقع بدون ثبت برند هم فعالیت تجاری و کسب درآمد مشمول پرداخت مالیات است.

ثبت برند در ایران ارزان است

چه هزینه‌هایی برای ثبت برند باید پرداخت کنیم؟

هزینه ثبت برند

میزان هزینه ثبت برند در ایران به مواردی  از جمله تعداد محصولات طبقات در خواستی و مجوزهای لازم وابسته است. در صورتی‌که بخواهید پیگیری‌های مربوط به ثبت را خود انجام دهید، مبلغی نزدیک به  2،500،000 تومان را باید بپردازید. این مبلغ شامل ارائه اظهارنامه در سایت، چاپ نوبت اول در روزنامه رسمی، حق ثبت برند، چاپ نوبت دوم در روزنامه رسمی است. قابل ‌ذکر است که این هزینه برای زمانی است که شما به ‌صورت شخصی خودتان قصد انجام امور مربوط به ثبت را داشته باشید که در این صورت هزینه‌ای برای گرفتن وکیل و سپردن کار ثبت به مؤسسه ثبتی پرداخت نخواهید کرد.

ثبت برند در ایران برای اتباع خارجه

این خدمات گاهی ممکن است توسط افراد خارجی صورت پذیرد. قوانین ثبت برند در ایران برای اتباع خارجی به این صورت است که بر اساس ماده 1 قانون ثبت شرکت‌ها در کشور، هر شرکتی که در ایران تشکیل شده باشد و مرکزیت آن در ایران باشد و مشغول فعالیت باشد ایرانی به‌حساب می‌آید.

طبق قانون ماده 4 آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از سرمایه‌گذار خارجی در کشور، اتباع خارجی برای میزان مشارکت و درصد سهام در شرکت محدودیت ندارند. به عبارتی سرمایه‌گذار خارجی این امکان را دارد تا 100 درصد سهام شرکت را مالک باشد. با توجه به این موضوع همچنین می‌تواند صد درصد مالکیت علامت تجاری را نیز داشته باشد.

ثبت برند در ایران نیاز به چه مدارکی دارد؟

برای ثبت برند چه مدارکی نیاز است؟

مدارک مورد نیاز برای ثبت علامت تجاری به نام شخص حقیقی

  1. تصویر مجوز فعالیت (پروانه بهره برداری یا مجوز تولید یا پروانه کسب یا جواز تاسیس).
  2. تصویر شناسنامه و كارت ملی دارندگان حق امضای اوراق بهادار شرکت.
  3. كارت بازرگانی (در صورتیكه علامت مورد نظر غیرفارسی باشد).
  4. تصویر علامت مورد نظر و توضیح در خصوص علامت و توصیف آن.

مدارک مورد نیاز برای ثبت برند به نام شخص حقوقی

  1. تصویر مجوز فعالیت (پروانه بهره برداری یا مجوز تولید یا پروانه کسب یا جواز تاسیس).
  2. تصویر اولین روزنامه رسمی شركت (آگهی تاسیس) و روزنامه رسمی آخرین تغییرات هیئت مدیره شركت (دوره آن منقضی نشده باشد).
  3. تصویر شناسنامه و كارت ملی دارندگان حق امضای اوراق بهادار شرکت.
  4. كارت بازرگانی (در صورتیكه علامت مورد نظر لاتین باشد).
  5. تصویر علامت مورد نظر و توضیح در خصوص علامت و توصیف آن.

مراحل کار در مجموعه مدیران ثبت

بعد از تحویل مدارک به ما، اظهارنامه علامت تجاری ثبت می‌شود.  بعد از 30 روز کاری که علامت تجاری تایید شد. روند صدور گواهی ده ساله طی می‌شود.

شرکت مدیران ثبت با سال‌ها تجربه در زمینه ثبت برند آماده همکاری با شما عزیزان است.

لوگو مدیران ثبت
logo

تماس با مدیران ثبت جهت مشاوره رایگان

نتیجه گیری

شرکت مدیران ثبت یکی از شرکت‌های فعال و موفق در زمینه ثبت برند است. این شرکت آماده مشاوره و همکاری در این زمینه با صاحبان انواع مشاغل است. این شرکت با دارا بودن سابقه درخشان در زمینه ارائه خدمات کسب و کار، این خدمات را به صورت کامل به شما ارائه می دهد و تا زمان ثبت قانونی برند در کنار شما خواهد بود. جهت استعلام نام و اطلاع از مراحل و هزینه ثبت با مشاوان ما در تماس باشید.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۴.۶ از ۵
از مجموع ۵ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *